Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spitskool met appel in bladerdeeg

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 spitskool
1 rol bladerdeeg (vers) zelfgemaakt of bv van tante Fanny (ong 250 gram)
500 gram rundergehakt
Beetje Italiaanse kruiden
2 flinke appels (ik had Elstar )
1 eetlepel kaneel
Beetje boter om in te vetten


HULPMIDDELEN

Ovenschaal 20 bij 35 cm ( om en nabij)


Met spitskool in mijn weekkratje van de groenteboer, en een zoon die ervan gruwelt... had ik een uitdaging... ik vond dit recept ergens op het net en heb er een screenshot van gemaakt...
en maar goed...heerlijk receptje... en zoonlief schepte nog eens een extra bordje op...

Bereidingswijze

Vet Ovenschaal in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 200gr
Meng het gehakt met wat Italiaanse kruiden en evt een beetje zout
Bak het gehakt rul (dit kan zonder boter)

Snijd de Spitskool in fijne reepjes
Snijft de appel in blokjes en bestrooi met kaneel: hussel goed
Leg de plak bladerdeeg in de ovenschaal en laat over de rand hangen.
Giet evt overtollig vocht van het gehakt af. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal met t bladerdeeg. Leg hier de gesneden (rauwe) Spitskool op. Verdeel tenslotte de appel kaneel blokjes bovenop de kool. Dek af met bladerdeeg door de zijkanten over het geheel heen te klappen.
Prik wat gaatjes in het deeg.
Bak de ovenschotel ongeveer 30min in de oven. Houdt het deeg in de gaten....als het mooi bruin is dan is je ovenschotel klaar.
Eet smakelijk!

Tags,

Serveertips

Met kinderen is het leuk om de bovenkant met wat bladerdeeg figuurtjes te versieren...

Bron

Ik weet niet meer van welke site



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top