Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spitskool met appel in bladerdeeg

Door: EndieB

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 spitskool
1 rol bladerdeeg (vers) zelfgemaakt of bv van tante Fanny (ong 250 gram)
500 gram rundergehakt
Beetje Italiaanse kruiden
2 flinke appels (ik had Elstar )
1 eetlepel kaneel
Beetje boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Ovenschaal 20 bij 35 cm ( om en nabij)


Met spitskool in mijn weekkratje van de groenteboer, en een zoon die ervan gruwelt... had ik een uitdaging... ik vond dit recept ergens op het net en heb er een screenshot van gemaakt...
en maar goed...heerlijk receptje... en zoonlief schepte nog eens een extra bordje op...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet Ovenschaal in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 200gr
Meng het gehakt met wat Italiaanse kruiden en evt een beetje zout
Bak het gehakt rul (dit kan zonder boter)

Snijd de Spitskool in fijne reepjes
Snijft de appel in blokjes en bestrooi met kaneel: hussel goed
Leg de plak bladerdeeg in de ovenschaal en laat over de rand hangen.
Giet evt overtollig vocht van het gehakt af. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal met t bladerdeeg. Leg hier de gesneden (rauwe) Spitskool op. Verdeel tenslotte de appel kaneel blokjes bovenop de kool. Dek af met bladerdeeg door de zijkanten over het geheel heen te klappen.
Prik wat gaatjes in het deeg.
Bak de ovenschotel ongeveer 30min in de oven. Houdt het deeg in de gaten....als het mooi bruin is dan is je ovenschotel klaar.
Eet smakelijk!

Tags,

Serveertip

Met kinderen is het leuk om de bovenkant met wat bladerdeeg figuurtjes te versieren...

Bron

Ik weet niet meer van welke site



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top