Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Broodje gehaktbal met rode peper dressing

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingrediënten:
4 petit pain, gehalveerd
Bakboter
 
Voor de dressing:
3 rode paprika's
3 el olijfolie
2 el balsamico
Handjevol geroosterde geschaafde amandelen
2 tl tomatenpasta
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Handjevol grof gesneden basilicum blaadjes
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
 
Voor de
gehaktballen:
500 gr rundergehakt
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr droge broodkruimels
Handjevol fijngesneden peterselie
1 losgeklopt ei
3 el tomatenpasta
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper


HULPMIDDELEN

BBQ of pan

Tags

,


Broodje gehaktbal met rode peper dressing.

Bereidingswijze

1. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 €" 230 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System €" Ebelskiver in het rooster zodat deze kan voorverwarmen.
2. Borstel het rooster schoon. Gril de paprika's op directe gemiddelde warmte gedurende 10-12  minuten met gesloten deksel totdat de paprika's zwart zijn. Doe de paprika's in een kom en dek af met plastic folie om de stoom binnen te houden. Laat staan gedurende 10 minuten. Haal vervolgens de paprika's uit de schaal en verwijder de zwarte schil, de steel en de zaden. Snijd de paprika in grove stukken en doe het in de Blender. Voeg olijfolie, balsamico, amandelen, tomatenpasta, knoflook en de kaas toe en blend alles tot een gladde massa. Voeg vervolgens de basilicum, zout en peper toe en roer goed. Zet vervolgens aan de kant.
3. Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak vervolgens 16 gehaktballen van dezelfde grootte. Druk de gehaktballen niet te hard aan.
4. Voeg een beetje bakboter in elke holte van de Weber Ebelskiver en laat de boter bruin worden.
5. Doe één gehaktbal in elke holte. Bak de gehaktballen gedurende 8 minuten met gesloten deksel. Keer de gehaktballen eenmaal. Doe de gehalveerde broodjes met de gesneden kant op het rooster tijdens de laatste minuut grillen.
6. Haal de broodjes van het rooster en beleg deze met het gehakt en de dressing.
7. Herhaal stap 4, 5 en 6 voor de overgebleven gehaktballen en broodjes.

Tags,

Serveertips

Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 €" 230 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Grilltijd: 18-20 minuten

Bron

Weber



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top