Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde Groenten (Speciaal)

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 paprika's Bijv: rood, groen en geel (als je alleen rood lekker vind is dat natuurlijk ook een optie)
2 uien Bijv: geel en rood
halve/hele flespompoen
1 courgette
1 aubergine
olijfolie
bruine suiker
zout en peper
knoflook
balsamico-azijn


HULPMIDDELEN

2 platte ovenschalen
messenset
oven


Dit recept voor gegrilde groente is erg lekker! ik heb dit leren maken in een restaurant waar ik gewerkt heb en nog steeds na twee jaar vind ik het super lekker om te eten en te maken, ook kan je het combineren met andere kruiden zoals: knoflook, rozemarijn of tijm.
Ook lekker om te eten op een broodje hummus als extra topping, ook lekker met kaas en of op een borrelplankje.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.
Begin met het snijden van alle groenten, het maakt niet uit of je het groot of klein snijdt het is net waar je het bij gaat eten, als je het op een broodje wilt doen is het lekkerder om je groente wat kleiner te snijden maar bijv; als een bijgerecht is het lekkerder als je het wat groter snijdt.

Doe de pompoen in een Ovenschaal, besprenkel de pompoen met olijfolie en een klein beetje balsamico-azijn, peper en zout en een snufje bruine suiker. als je dit gedaan hebt schudt je het een beetje door elkaar en plet je met een mes 1 teentje knoflook, deze gooi je er ook bij.
Vervolgens doe je de ovenschaal met pompoen in de voorverwarmde oven.

Nu ga je beginnen met de andere groente die je over hebt deze verdeel je per groente soort in de ovenschaal en daar doe je het zelfde mee.

Nadat de pompoen 10 minuten in de oven heeft gezeten stop je de andere groente erbij. Deze moeten minder lang vandaar dat je deze er ook later pas in stopt.
Nadat alle groente in de oven zit zet je de tijd op 20 minuten. na 20 minuten schud je even alle 2 de ovenschalen door elkaar heen. nu laat je ze nog even 10 minuten in de oven en je gegrilde groente zijn klaar.

Lekker om koud en warm te eten.

Tags

Serveertips

Ipv van bruine suiker kan je er ook voor kiezen om knoflook en rozemarijn er over heen te strooien ook kan je het combineren met tijm!
Op een broodje kaas, hummus en salami is het ook erg lekker (vooral koud)



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LaylaRenkema
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top