Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Slow Cooker Pork Chops

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

€ 4 schouderkarbonade van gelijke grote of varkensfiletlapjes.
€zout en peper, naar smaak
€ Bruine suiker, na smaak (optioneel)
€ 2 eetlepels boter, verdeeld
€ 1 grote ui, gesneden (ongeveer 2½ - 3 kopjes)
€ 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn (of 1 eetlepelgehakte verse tijm of rozemarijn)
€ 1 kop kippenbouillon
€ ¼ kop appelcider (geen toegevoegde suiker)
€ 3 eetlepels lage natrium sojasaus
€ 1 eetlepel Worcestershire saus
€ 2 - 3 eetlepels maïszetmeel gemengd met 2 eetlepels water om te binden


HULPMIDDELEN

Slowcooker
Braadpan


Wat is de makkelijkste manier om varkensvleeschotels zo zacht te maken, dat je geen mes nodig hebt?
 In de slow cooker! Deze varkenskoteletten worden gesmolten in zelfgemaakte gekarameliseerde ui en appelcider-jus en langzaam gekookt in de crockpot tot het vlees uit het bot valt.

Bereidingswijze

1.Kruid het vlees met zout en zwarte peper en bruine suiker (indien gebruikt) naar smaak. bak het vlees gelijk of een nacht afgedek in de koelkast (Kruiden voor de avond zal je varkensvlees een diepe smaak geven, maar is niet nodig.)
2.Smelt 1½ eetlepels boter in een grote sautépan over middelmatige hitte. Smeer de varkenskoteletten aan beide zijden tot ze gouden bruin zijn, ongeveer 3 - 5 minuten per zijde. Voeg het vlees toe aan de slow cooker. (Het is goed om het vlees iets te overlappen, maar doe ze niet op elkaar).
3. Voeg de resterende ½ eetlepel boter toe aan de Hapjespan, gevolgd door de gesneden uien en bak de uien tot ze bruin zjn, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog 30 seconden of tot geurig ruikt. Voeg de kippenbouillon, appelcider, sojasaus, en Worcestershire saus toe. Roer alles door elkaar en zorg ervoor dat u de bruine stukken van de bodem van de pan schraapt. Giet de vloeistof en uien over de varkensvlees.
4.Kook 4 tot 5 uur op laag of 2 tot 3 uur hoog.
5. Verwijder de gekookte varkensvlees uit de pan en plaats ze op een bord. Klop de maïszetmeel en het watermengsel in de kookvloeistof. Keer de varkensvlees terug in de pan en kook tot hoog, tot de saus verdikt is met het varkensvlees ongeveer 30 - 60 minuten. (Als de saus niet genoeg verdikt, gebruik dan extra maïszetmeel, maar houd er rekening mee dat de saus meer zal verdikken als het afkoelt.)

Tags, ,

Serveertips

Serveer met aardappelpuree, rijst, groenten

Bron

Tip Hero



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top