Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Focaccia met olijven en zongedroogde tomaat

Door: parrano

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


100 gram Parrano Rasp
1 afbakfocaccia (naturel)
10 zongedroogde tomaatjes in olie, grof gehakt
1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
50 gram zwarte olijven, in ringetjes
25 gram rucola


Verder heb je nodig


Oven


Hoewel de broodbakmachine jaren terug een stevige opmars maakte, zijn er veel mensen die waarschijnlijk denken: brood bakken, dat laat ik liever over aan de bakker. Scheelt zeeën van tijd. Maar er bestaat ook zoiets als een beetje van de bakker (of super) en een beetje van jezelf. Een naturel focacciabrood kleed je zelf aan met wat lekkere ingrediënten. Even afbakken en de eerste hap altijd met gesloten ogen nemen. Dan denk je aan dat Italiaanse terrasje, omringd door olijfbomen, er zo bij. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180˚C. De bereiding van je focaccia vergt niet veel tijd. Hoe sneller de oven warm is, des te sneller het op tafel staat.
2.Leg de focaccia in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier.
3.Verdeel de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en olijven over het brood en bedruppel met wat olie. Hier kun je mooi de olie van de zongedroogde tomaatjes voor gebruiken.
4. Verdeel de geraspte Parrano over het brood en bak de focaccia 10 tot 15 minuten af in de oven tot de kaas is gesmolten. Hier speelt vooral persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Wil je je focaccia een beetje zacht houden, kijk dan bij 10 minuten of je tevreden bent. Voor een knapperig broodje laat je de oven uiteraard wat langer aan staan.
5.Neem de focaccia voorzichtig uit de oven en laat even een paar minuten afkoelen. Dat snijdt wat makkelijker.
6.Nadat je de focaccia in grove stukken hebt gesneden, verdeel je de rucola erover en nog een handje geraspte kaas. Daarna direct serveren én heerlijk van genieten! Tip: Zet je de focaccia in als een volledige maaltijd (eventueel in combinatie met een soepje)? Dan kun je het Italiaanse platbrood extra aankleden met bijvoorbeeld tonijn uit blik, gerookte forel of zalm of gerookte kip. Dat kun je er zowel voor als na het bereiden in de oven opleggen.
7.Buon appetito!

Tags, , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top