Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Haute friture met Parrano kaassaus

  • Wereld Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Zoete aardappel frietjes (zelfgemaakt of zelfgekocht)
60 gram Parrano met kruiden
2 theelepels olijfolie
60 ml melk
100 gram roomkaas
Zeezout


HULPMIDDELEN

Frituurpan


Er gaat niets boven lekker snacken af en toe. Is een patatje voor jou een guilty pleasure? Nergens voor nodig, want deze lekkernij siert steeds vaker de menukaart. Ook bij de sjiekere restaurants. Eet je patatje haute friture: oftewel met iets meer stijl en een vleugje elegantie. Die van ons is gemaakt van zoete aardappel en we serveren 'm met een lekkere kaassaus. 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
2.Heb je de zoete aardappelfriet niet voorgesneden gekocht? Snijd je zoete aardappel dan zelf in frietvorm. Zorg dat de stukken ongeveer even dik zijn (lengte maakt niet zoveel uit).
3.Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de patatten erop en besprenkel met olijfolie en het grove zeezout. Als je wilt, kun je nog meer specerijen toevoegen zoals rozemarijn, paprikapoeder of komijn.
4.Terwijl je de friet in 25 tot 30 minuten laat garen in de oven, maak je alvast de kaassaus. Het beste kun je dit zo'n 5 minuten voordat de friet klaar is doen.
5.Meng de roomkaas en melk in een sauspannetje en laat het heet worden (niet koken).
6.Als de saus een gebonden structuur heeft, zet je de temperatuur omlaag en voeg je olijfolie, zout en Parrano Kruiden toe. Blijven roeren totdat alles met elkaar versmolten is.
7.Leg de zoete aardappelfrietjes op een mooi bord en giet de kaassaus er zo overheen dat je strepen trekt. En dan snel serveren als het nog heet is!
8.Buon appetito!

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top