Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ravioli met Parrano en spinazie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

80 gram Parrano Snippers
500 gram verse spinazie
1 teentje knoflook
150 gram verse ravioli naar keuze (kip, vlees, kaas)
olijfolie
versgemalen peper


HULPMIDDELEN

Wokpan, kookpan


Enig idee hoeveel verschillende pastasoorten er zijn? Even Googlen levert getallen op in de grootte van meer dan 300 tot meer dan 700. Al zou de waarheid in het midden liggen, dan weet je: pasta is er dus werkelijk in alle soorten en maten. Van cannelloni, fusilli, lasagne en linguini tot maccheroni, penne, spaghetti en tortellini. Ravioli hoort ook in dit rijtje thuis. Deze gevulde deegkussentjes danken hun naam waarschijnlijk aan het Genuenese woord voor restant. Oorspronkelijk werd deze pasta gevuld met kliekjes van eerdere maaltijden. Tegenwoordig koop je ze gevuld, wel zo makkelijk.

Bereidingswijze

1.Kook de ravioli in kokend water met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing.
2.Snijd ondertussen een teentje knoflook fijn en roerbak deze met de spinazie in wat olijfolie. Niet te lang op het vuur laten staan, want dan wordt je spinazie papperig. Tip: Wanneer je de spinazie kookt, heb je er geen last van: het ruwe mondgevoel dat veroorzaakt wordt door een bepaald zuur in de spinazie. Bij roerbakken blijft dit zuur echter achter in de spinazie, door het ontbreken van kookvocht. Een klein scheutje room door de geslonken spinazie zorgt ervoor dat dat onaangename gevoel verdwijnt.
4.Giet het water af en schep de roergebakken spinazie door de warme pasta (dus niet eerst afspoelen met koud water).
5.Breng de ravioli op smaak met versgemalen peper en bestrooi rijkelijk met de Parrano Snippers.
6.Buon appetito!

Tags, , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top