Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Karaage - Japanse kipnuggets

Door: hans3333

  • Japans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


4 biologische kippendijen, zonder bot
1 el. vers geraspte gember
2 el. Japanse sojasaus
1 el sake
½ el. sesamolie
een teentje knoflook, geperst
1 eiwit
4 el. aardappelzetmeel
zonnebloemolie om te frituren
kewpie mayonaise en soya saus evt met wat wasabi als dip ( optioneel )
citroen sap en gesnipperde peterselie ( optioneel )


Verder heb je nodig


Wok
keukenpapier
zip-lock bag

Tags

,


Simpel snel comfort food .
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de stukjes vet van de kip en snij ze in niet te kleine blokjes. Mix de gember, de sojasaus, sake, sesamolie en knoflook, en giet in je zip-lock , voeg kip toe en wrijf goed in.
laat marineren voor minimaal 30 min. ( langer is lekkerder )
klop in een kom het eiwit los ,
laat de kip uitlekken en dep droog met het papier.
haal door het ei, voeg meel toe en zorg dat alles goed gecoat is.
frituur in 4 tot 6 minuten bruin en krokant.

Tags,

Serveertip

Coating kan ook prima met kabeljauw stukjes, varkenshaas of grote garnalen ( rauw , gepeld )

Bron

The Sushi Times



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top