Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

****TARTAAR MET PAKSOI EN GEBAKKEN RIJST****

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=400 gram Tartaar
=400 gram Basmatirijst=
=1 rode Peper, fijngesneden.
=2 teentjes Knoflook
=5 cm Gember.
=300 gram Paksoi
=Rasp van 1 Citroen.
=1 eetl. Sesamolie.
=2 eetl.Sojasaus. = 8 blaadjes verse Basilicum.
=4 stengels Lente-Ui, in ringetjes.
=100 gram Cashewnoten. ° Olie ° Zou en Peper


HULPMIDDELEN

KOOKPAN~~
VIJZEL.~~
KOEKENPAN.~~
WOK.~~


Lekker & Gezond.Belangrijke bronnen van ijzer zijn
vlees, volkorenbrood, Broccoli en sperziebonen.
Het lichaam neemt ijzer uit vlees het beste op.
Daarbij is rund of Lamsvlees een uitstekende keus
daarin zit meer ijzer dan in varkensvlees of Kip.
 

Bereidingswijze

1.Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat deze staan
met de deksel op de pan.
2.Maak in een vijzel de gember en knoflook fijn.
3.Bestrooi de tartaar met peper en zout. Verhit olie in een
Koekenpan en bak de tartaar op middelhoog vuur. Fruit ondertussen
in een wok de rode peper,gember en knoflook kort aan.
Voeg de gekookte rijst toe. Snijd de paksoi in stukken en bak die
met de rijst mee tot alles warm is.
4.Breng op smaak met de citroensap, sesamolie en sojasaus.
Serveer de gebakken rijst met de tartaar, basilicumblaadjes, lente
uitjes en cashewnoten.

Tags

Bron

KEURSLAGER*



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top