Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofschotel met lamsvlees

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

700 gr in plakken gesneden lamsnek
4 eetlepels bloem
extra vierge olijfolie
150 gr ui, in vier stukken gesneden
200 gr wortel, gesneden
400 gr krielaardappelen, in de schil
zout en peper naar smaak
850 ml kippenbouillon
3 theelepels worcestersaus
8-10 takjes verse tijm
ciabatta of stokbrood, om erbij te serveren


HULPMIDDELEN

Braadpan


Lamsvlees wordt tegenwoordig weinig meer gegeten terwijl het heerlijk vlees is.
Veel mensen weten dan ook niet zo goed wat ze ermee aan moeten.
Hopelijk help ik met dit recept u een beetje op gang.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 8min € Bereiding: 2uur30min € Klaar in:2uur38min

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bedek het vlees met een laagje bloem en schroei dicht in de hete pan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de ui in 3-4 minuten zacht in de overgebleven olie. Voeg de wortels en aardappelen toe en roerbak gedurende 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Leg het vlees op de groenten. Roer de kippenbouillon, worcestersaus en tijm erdoor. Dek de pan af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 2 tot 2 1/2 uur sudderen of tot het vlees zeer mals is.

Tags, , , , ,

Serveertips

Serveer het gerecht goed warm en met brood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JaccoHotting
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top