Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipstoofpotje

Door: poezemientje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Ontbeende kippeonderbouten 1.500 kg, of kippehaasjes, 750gr champignons, 200gr spekblokjes, peper en zout, grote halve fles witte wijn ,(naar keuze,moet geen dure te zijn ) 250 ml room
5 soeplepels ketshup


Verder heb je nodig


Stoofpot


Lekker stoofpotje met spek en witte wijn

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip bakken, samen met spek, champgignons toevoegen, en onderzetten met witte wijn en peper zout en ketschup. dit laten sudderen zonder deksel ,zodat de saus wat kan inkoken. zo een kwartier en dan room toevoegen en laten sudderen op klein vuurtje tot dat de saus kan inkoken tot de gewenste dikte van de saus.

Tags,

Serveertip

Kan met alles geserveerd worden, kroketjes, frietjes, couscous, rijst, puree...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poezemientje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top