Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipstoofpotje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ontbeende kippeonderbouten 1.500 kg, of kippehaasjes, 750gr champignons, 200gr spekblokjes, peper en zout, grote halve fles witte wijn ,(naar keuze,moet geen dure te zijn ) 250 ml room
5 soeplepels ketshup


HULPMIDDELEN

Stoofpot


Lekker stoofpotje met spek en witte wijn

Bereidingswijze

Kip bakken, samen met spek, champgignons toevoegen, en onderzetten met witte wijn en peper zout en ketschup. dit laten sudderen zonder deksel ,zodat de saus wat kan inkoken. zo een kwartier en dan room toevoegen en laten sudderen op klein vuurtje tot dat de saus kan inkoken tot de gewenste dikte van de saus.

Tags,

Serveertips

Kan met alles geserveerd worden, kroketjes, frietjes, couscous, rijst, puree...



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poezemientje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top