Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosselen op Italiaanse wijze

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 kilo mosselen
1 gesnipperde ui
3 grote tenen knoflook
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
400 gr passata (gezeefde tomaten)
1 flinke scheut witte wijn
2 ansjovisfiletjes op olie
Olijfolie
Grof gemalen peper



Geen zin in gewoon simpel gekookte mosselen probeer dit recept maar eens en je zult verkocht zijn of wil je liever iets pittigere kijk dan bij mijn recept voor mosselen op Thaise wijze

Bereidingswijze

Was en controleer de mosselen goed
Hak de peterselie en basilicum grof en snipper de tenen knoflook
Verhit in een mosselpan wat olijfolie op niet te hoog vuur en laat de ansjovisfiletjes als het ware smelten.
Zet het vuur iets hoger en fruit de ui en de knoflook 1 minuut mee
Voeg de passata toe en de peterselie en basilicum
Hou beetje achter voor de garnering
Voeg de mosselen toe en een flinke scheut witte wijn en flink wat grof gemalen peper
Kook de mosselen tot ze open staat ongeveer 10 min
Hussel ze even door en garneer met de rest vd peterselie en basilicum
Zet de pan op tafel en smullen maar
Lekker met stokbrood en (eigengemaakte) kruidenboter!!

Tags



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moonwild
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top