Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Mosselen op Thaise wijze

Mosselen op Thaise wijze

Door: Moonwild

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2017

Ingrediënten 2 personen


2 kilo mosselen
1 witte ui
1 bos koriander
1 rode peper
4 tenen knoflook
1 stengel citroengras (Sereh)
Stukje verse geraspte gember
Vissaus
Klein blikje kokosmelk (250 ml)



Ook de ouderwetse manier om mosselen te koken zat? Probeer dit recept dan eens en je zal verast zijn, de licht pittige smaak is echt heel erg lekker.
Probeer ook eens mijn recept voor mosselen op Italiaanse wijze

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de mosselen in water met wat zout erin en check of ze allemaal nog leven.
De mosselen die dicht zijn waarvan de schelp nog intact is kun je sowieso gebruiken, maar die nog open staan (maar wel intact zijn) moet je even controleren op een teken van leven.
Ik geef ze altijd een tikje tegen de wasbak en zodra de schelp dicht gaat, weet je dat de mossel nog leeft.
Gooi alle dode en kapotte mosselen gelijk weg.
Bewaar de mosselen in koud water of een kom totdat je ze gaat koken.

Snijd de steeltjes van de bos koriander.
Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook in plakjes, hak de rode peper fijn, rasp de gember en kneus het citroengras.
Verwarm een grote (liever te groot dan te klein) pan op middelhoog vuur.
Giet een paar eetl. olijfolie in de pan en verwarm.
Fruit hierin de ui, knoflook en de steeltjes van de koriander.
Kruid met peper en zout en voeg de gember, citroengras en rode peper toe zodra de ui doorzichtig begint te worden.
Bak nog even mee en voeg dan de mosselen (zonder het vocht) toe.
Bak de mosselen op hoog vuur totdat het merendeel open staat.
Voeg dan een scheut vissaus toe samen met de kokosmelk.
Roer goed om en laat op laag vuur onder af en toe roeren nog zo'n vijf Ă  tien minuten staan.
Hak ondertussen de korianderblaadjes grof en roer door de mosselen.
Serveer de mosselen in de ‘saus', samen met wat stokbrood.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moonwild
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top