Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

*****VARKENSSUKADE MET GEROOSTERDE PREI EN BLOEMKOOLPUREE*****

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=800 gram Varjenssukade.
=Roomboter. = 1,5 liter Runderbouillon.
=1 Prei, in ringen. = 1 Ui, in parten.
=1 kleine Winterpeen, geschrapt en in plakjes.
=1 eetl. Dijonmosterd = 250 ml. Kookroom.
=800 gram Bloemkool, in roosjes.
=8 Zomerpreitjes of 16 mini Preitjes.
=2 eetl. Bloem.
=Peper en Zout. = Olijfolie.


HULPMIDDELEN

OVEN+
BRAADPAN+
KOOKPAN+
GRILLPAN+
KOEKENPAN+


Nazomeren met Hollandse groenten:
De meeste soorten groente zijn tegenwoordig
het hele jaar door te krijgen.
Maar van eigen bodem is de keus in de nazomer het grootst.
Kies en geniet !

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 120 gr.C.
Smelt 40 gram boter in een Braadpan en bak de
varkensukade rondom bruin. Bestrooi het vlees met
zout en peper. Voeg de bouillon toe met de prei, ui en
winterpeen en zet de braadpan 3 uur in de voorverwarmde oven.
2.Haal het vlees uit het vocht, zeef en bewaar de bouillon en laat
het vlees afkoelen tot het net lauwwarm is.
Rol het vlees dan stevig op in plasticfolie met daarbovenop
uluminiumfolie en zet het in de koelkast.
3.Verwarm 500 ml. van de gezeefde bouillon met de kookroom en
laat dit tot de helft inkoken. Voeg de mosterd toe en roer dit goed door.
Monteer eventueel met wat klontjes koude boter en breng het
geheel op met zout en peper.
4.Kook of stoom de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten.
Pureer ze met de staafmixer en roer er de roomboter doorheen.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
5.Blancheer de zomerpreitjes, laat ze goed uitlekken, besmeer ze met
olijfolie en grill er in een grillpan mooie strepen op.
6.Snijd dikke plakken van de sukade en bestuif ze licht met bloem.
Verhit 3 eetl. olie in een koekenpan en bak de sukade rondom bruin

Tags

Bron

KEURSLAGER:



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top