Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta met cantharellen chorizo en paprika beetje Spaans

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gram brede lintmacaroni of een andere pastasoort (het lekkerste is verse pasta uit het koelvak)
Zout
1 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
100 gram chorizo aan één stuk, in kleine blokjes gesneden
Plm. 150 gram cantharellen, schoongemaakt, grote exemplaren in plakken gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
1 dl slagroom of kookroom
Eventueel klein scheutje droge sherry
(eventueel wat lemon pepper = citroenpeper van Jonnie Boer)


HULPMIDDELEN

Pan voor de pasta
grote koekenpan, wok op hapjespan

Erg lekker: brede tagliatelle met cantharellen, chorizo en paprika en een klein scheutje room

In plaats van lintmacaroni kun je heel goed spaghetti gebruiken.
De combinatie cantharellen en chorizo smaakte prima.
Weer eens een andere pasta dan gebruikelijk.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak of gebruik verse pasta uit het koelvak.
Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Voeg de chorizo toe en bak deze mee tot ze knapperig zijn.
Haal de chorizo met de sjalot en de knoflook uit de pan en zet even opzij.
Bak in het overgebleven vet de cantharellen op hoog vuur tot het vocht verdampt is.
Bak de blokjes paprika even mee.
Voeg de room toe, breng even aan de kook.
(Niet noodzakelijk maar wel lekker met een klein scheutje sherry)
Voeg de paprika, chorizo, sjalot-snippers en knoflook bij de cantharellen.
Meng de saus door de pasta.
Garneer met fijngesneden peterselie.

Tags, , , , ,

Serveertips

Je kunt de cantharellen schoonmaken met een borsteltje, maar ik maak ze tegenwoordig schoon volgens onderstaand filmpje op you tube.

Pfifferlinge mit Mehl putzen - So einfach geht's! - YouTube

De paddenstoelen zijn dan wel nat maar in één keer schoon. Goed afdrogen met keukenpapier en dan lekker bakken op een hoge warmtebron..



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top