Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Snert oftewel erwtensoep uit de slowcooker a la Sandra

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

500 gram spliterwten (goed gewassen onder de kraan)
1 flinke winterpeen (in halve of kwart stukjes gesneden)
1 knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
2 stengels prei (in halve ringen gesneden)
2 uien (grof gesnipperd)
1 pondje kruimige aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
1 stuk gerookt ontbijtspek (ongeveer 250 gram)
250 gram varkens krabbetjes
500 gram hamlappen
1 bosje selderij (alleen de blaadjes)
3 groentebouillonblokjes (verkruimeld)
2 rookworsten (in halve maantjes gesneden)
peper en zout uit de molen
in totaal 1,6 liter water


HULPMIDDELEN

Slowcooker van minimaal 6 liter.


Snert, altijd lekker! Gemaakt in een 6 liter Slowcooker, heb je een kleinere, pas dan de ingredienten aan.

Bereidingswijze

Ik was en snij altijd alles voordat ik ga koken. Zo heb ik goed overzicht en kan ik netjes werken. Het is ook vooral beter om de ingrediƫnten een beetje op kamertemperatuur te laten komen voordat het de slowcooker in gaat. Als alles gesneden en gewassen klaar staat, laat ik het altijd nog een half uurtje staan voordat het de slowcooker in gaat.

Al het vlees aan beide kanten goed bestrooien met peper en zout uit de molen.

Doe de spliterwten zonder weken of voorkoken helemaal onderin de slowcooker. Wel goed gewassen natuurlijk!

Leg bovenop de spliterwten het rauwe vlees.

Boven op het vlees gaan de uien, wortels, aardappels, knolselderij en prei en daar strooi je de 3 verkruimelde groentebouillonblokjes overheen.

Schenk voorzichtig 1200 ml warm water bij het gerecht. Niet alles staat onder water maar daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Doe de deksel op de slowcooker en zet de slowcooker eerst 4 uur op high.

Haal na 4 uur al het vlees uit de pan en verwijder alle botten.
Pluk al het vlees uit elkaar.

Pureer intussen de erwtensoep grof met de staafmixer zodat alle grote stukken weg zijn.

Doe het vlees terug in de pan.

Voeg nog 400 ml water toe.

De erwtensoep is dan al lekker dik. Doe de deksel weer terug en zet de slowcooker 4 uur op low.
Doe het laatste uur de halve maantjes rookworst erbij.

Roer door elkaar en laat nog een uur op stand low staan met de deksel op de pan.

Na totaal 8 uur is de soep klaar.

Eet smakelijk!

Tags, , , ,

Serveertips

Doe wat blaadjes selderij in de soep. Ik ben niet dol op roggebrood maar veel mensen vinden de soep lekker met roggebrood en spek. Ik eet het gewoon met wat stokbrood, de soep vult behoorlijk. Zoals je ziet is de soep al lekker dik. Hou je daar niet van, voeg dan na 4 uur in plaats van 400 ml water, 600 of 800 ml water toe.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top