Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Overheerlijke goedgevulde mihoen-omelet

Door: Delarosa

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


4 eieren
Scheut kokosmelk
1 verkruimeld kippenbouillonblokje
1 el sambal badjak
1 el knoflookpuree (tube)
Scheutje ketjap manis
1/2 bak mihoen (of de hoeveelheid die over is, wij hadden deze keer vegetarische met champignons)
Zonnebloemolie + klontje boter



Verder heb je nodig


Mengkom
Garde
Grote koekenpan


Je herkent het vast wel.. Eten gehaald bij je Chinees en dat was uiteraard veeel te veel.
Dat hebben wij ook regelmatig, ooit verwarmen we het de 2e dag en vaker belandt het in de Kliko.
En das natuurlijk eigenlijk best wel zonde toch?

Van de week door tijdgebrek een bak mihoen gehaald met tjap tjoy. En jawel... same old story..
De dag erna hebben we de mihoen verwerkt in een eiergerecht, een soort van foe yong hai.
En dat smaakte zo goed dat ik besloot het hier neer te zetten, misschien heb je er iets aan..
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de kokosmelk en breng op smaak met bouillonblokje, sambal, knoflook en ketjap.
Roer dit goed doorelkaar en meng er de mihoen door. Schep het geheel goed om.
Verwarm de olie en de boter en schenk ei/mihoenmengsel in de pan.
Laat op niet te hoog vuur gaar worden, draai eventueel 1 keer voorzichtig om.
Gebruik bv een groot plat bord hiervoor, dat gaat het makkelijkst om de omelet heel te houden.
Is het geheel gaar, verdeel dan in stukken en Smullen maar! Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met wat knapperigs erbij en eventueel (zelfgemaakte) zoet-zure of satesaus eroverheen.
Wij hadden nog wat Tjap Tjoy over en dat erbij warmgemaakt.

Bron

Onze Jiri



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top