Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

heerlijke Italiaanse bloemkoolsalade (insalata di cavolfiori)

Door: annemiekmooij

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool, middelgroot
1 tl zout
55g pitloze gehalveerde groene olijven
1 el kappertjes
2 el zongedroogde tomaten, gehakt
1 el geroosterde rode paprika, in stukjes
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
2 el fruitige olijfolie
2 el rode wijnazijn
zeezout
versgemalen zwarte peper




Tijdens de vakantie in Italie zag ik dit recept in de Libelle, en thuis aangekomen heb ik het meteen gemaakt....héérlijk! en het in Bolgheri gekochte salade-bestek kwam ook goed tot zijn recht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. zet ze onder water met zout, breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet ze af en spoel ze af met koud water. meng intussen in een slakom de olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, geroosterde paprika, peterselie, zout en peper. Schep de bloemkool erdoor.
Klop van de olie en azijn een dressing, schenk deze bij de groente en meng alles goed. dek af en laat minimaal een uur marineren.

Tags

Serveertip

Geen zin in (bloem)koolgeur? Kook met de bloemkool verse laurierblaadjes mee.

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top