Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasplank quiche

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor het korstdeeg:

200g koude boter
400g bloem
snuf zout
2 eidooiers
3 el koude melk

Voor de vulling:

300g kaasjes van je kaasplank
2 eieren
200 ml slagroom
4 takjes tijm
8 druiven, gehalveerd


HULPMIDDELEN

Keukenmachine, quichevorm


Heb jij ook altijd kaas over van je kaasplankje wat dan in een hoekje van je koelkast verdwijnt? Met dit originele recept tover je deze kliekjes weer om in een heerlijke maaltijd!

Bereidingswijze

1. Meng de bloem en boter op de pulse-stand in de Keukenmachine tot een korrelig deeg. Voeg dan ei, zout en melk toe en pulse tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, pak in in plasticfolie en leg een uur in de koelkast om op te stijven.
2. Plak het deeg in een quichevorm, zorg dat het ongeveer een halve centimeter dit is.
3. Snijd de kaasjes in blokjes en verdeel over de bodem. Meng slagroom en eieren, breng op smaak met wat peper. De kaasjes hebben voldoende zout in zich.
4. Giet het roommengsel over de kaasblokjes, verdeel de tijm en de druivenhelftjes over de vulling.
5. Zet in de oven, voor 30 minuten.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Serveer deze quiche met een frisse salade voor een complete maaltijd!

Bron

Geïnspireerd op de blog van Timme



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top