Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

*****PARMEZAANSCHNITZEL MET PASTA - AIOLI*****

Door: harry_bijl

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 kALFSCHNITZELS.
25 GRAM ROOMBOTER.
1 EI.
50 GRAM BLOEM.
50 GRAM PANEERMEEL
50 GRAM PARMEZA AN
200 GRAM SPAGHETTI.
1TL TABASCO
1 DL. OLIJFOLIE.
1 KNOFLOOKTEEN (in stukken)
1 DL.GECONCENTREERDE KIPPENBOUILLON.
1 CITROEN, in partjes.


Verder heb je nodig


Kookpan
Vergiet.
3 Schaaltjes
Staafmixbeker.
Anti - Aanbakpan
Wok.


IN EEN ANDER JASJE !
Ongekend is de Schnitzel: Vlees in een krokante korst.
Op de traditionele versie met kalfschnitzel kunt je natuurlijk
varieren. Met kip bijvoorbeeld,ook nog eens gehuld in een
ander jasje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti 2 minuten korter dan de bereidingswijze
op de verpakking en spoel de slierten af met koud water.
Laat de spaghetti goed uitlekken.
2.Klop het ei los in een schaaltje, vul een ander schaaltje met
bloem en een derde schaaltje met een mengsel vanpaneer-
meel en parmezaan . Haal elke schnitzel eerst door de bloem,
daarna door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
3.Doe de olijfolie met de knoflook en tabasco on een staafmix-
beker en meng dit tot een smeuig geheel.
4.Smelt de boter in een anti-aanbakpan en bak hierin de
schnitzels op middelhoog vuur in 6 - 8 minuten aan 2 kanten
goudbruin en krokant.
5.Verwarm de spaghetti met de bouillon in een wok en laat de
bouillon verdampen.
Roer er de pikante knoflookolie doorheen en serveer de pasta
bij de schnitsel. Garneer met een citroenpartje.










Tags

Serveertip

Paneermeel maak je van gemalen beschuit of geroosterd brood.
Door parmezaan door het paneermeel te doen, voeg je extra
smaak toe !

Bron

Keurslager:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top