Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gevulde kipdij filet met Serrano ham en manchego

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

4 kip dij filets
8 basilicum blaadjes zonder steeltje
150 gram dun gesneden Serrano ham
150 gram in dunne flinters Manchego
2 el. Dijon mosterd
4 el. amandel meel
1 tl. gerookt paprika poeder
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. gedroogde tijm
peper udm.
olijfolie


HULPMIDDELEN

Kwast
oven / ovenschaal
cocktail prikkers


Heerlijke variant op de mozzarella/pesto vulling.

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 170 graden.
snijdt de filets open maar niet door , bestrooi met wat peper ( geen zout , kaas en ham is zout genoeg )
beleg nu eerst met basilicum , dan ham dan de kaas snippers, rol strak dicht en zet vast met een prikker.
meng nu in een kom het meel met de kruiden, besmeer de filets met de mosterd en rol ze door het kruiden mengel,
bak in een Ovenschaal 15 a 20 minuten tot goudgeel en dat je kaas ziet gaan lopen

Tags, ,

Serveertips

Gewoon lekker met verse krieltjes en sperzieboontjes

Bron

Cheffbarea



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top