Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Portugese kip piri piri.

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 tot 6 piepkuikens (poussins) of jonge haantjes (coquelettes), vraag aan je poelier of kijk bij de makro

zeezout

4 grote tenen knoflook

3 pepers naar keuze, maar maak het niet te heet (ik gebruik 3 Spaanse pepers met de zaadjes.

1 laurierblad

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl gedroogde oregano

1 borrelglaasje Whisky.

1 citroen waarvan alleen het sap

olijfolie


HULPMIDDELEN

Staafmixer / beker grote schaal en kwast voor de saus te verdelen


‚€čHerfst / Winter BBQen met dit recept uit zonnig Portugal is een aanrader.
‚€čWij hebben na de zomer op de camping de BBQ weer op het balkon geplaats voor¬†
‚€čallerlei vurige bereidingen van Kip tot Picanha¬† dus bij kou¬† de ijsmuts op en ovenwanten aan :-)) en geniet van heerlijk gegrild vlees en groenten.

Bereidingswijze

Leg het piepkuiken op de borst en knip (bijvoorbeeld met een vleesschaar) of snijd langs beide zijden van de ruggengraat. Deze verwijder je en dan kun je ‚€ėm helemaal openklappen. Druk met je handen de bouten ook nog plat, je breekt zo de botjes, en smeer dan goed in met zeezout. Leg de piepkuikens in een platte schaal, dek af en laat 2 tot 3 uur droog pekelen in de koelkast.
Laat ze daarna een half uur op kamertemperatuur komen en steek een houtskoolvuurtje aan. Bijvoorbeeld in de Barbecue (en dat kan ook gewoon in de herfst en winter). Heb je dit allemaal niet voorradig dan werkt een grote grillpan ook. Je mist dan alleen de echte houtskoolsmaak.
Maak in de tussentijd de piri-piri marinade door de knoflook, pepers en laurierblad fijn te hakken met de staafmixer .Roer de paprikapoeder en oregano erdoor en schenk er de whisky citroensap en vul olijfolie bij tot twee deciliter Nog even goed roeren en laten staan. deze hoeveelheid kun je zeker voor twee keer BBQen gebruiken .bewaar afgesloten in de koelkast

Tags

Serveertips

Serveer in plaats van Friet eens Rösti rondjes uit de oven met een salade.
en natuurlijk een koel biertje of glas wijn.
Geniet!!!!

Bron

Deels van recept Francesca .



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top