Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kokoskoek

Door: Yorick_Spijksma459

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 16 personen


500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
3 eieren
250 gram roomboter
200 gram gemalen kokos
Pot jam (300 - 450 gram)


Verder heb je nodig


Mixer
Bakplaat
Oven


-

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 - 200 graden

- Mix / kneed 485 gram van het bakmeel met 225 gram van de suiker, 2 eieren en de roomboter.
- Verdeel het deeg over een met bakpapier bekleedde bakplaat in een laag van circa 1cm
- Verdeel de jam over het deeg

- Roer het overgebleven bakmeel met de overgebleven suiker, het ei en de kokos door elkaar (dit wordt kruimelig)
- Verdeel het mengsel over de jam
- Bak 40 minuten af op 180 - 200 graden onder het midden van de oven

Tags

Serveertip

Lekker met aardbeien en slagroom



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Yorick_Spijksma459
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top