Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot boerenkool met spek, rookworst en ruccolasla

Door: mknol1973

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2,5 kg aardappelen
scheutje melk
300 gram boerenkool
1-2 Spaanse pepers fijngehakt met zaad
250-500 gram spekblokjes
2 grote uien fijn gesnipperd
1 rode ui fijn gesnipperd
3 tenen knoflook fijngehakt
3 el mosterd
250 gram fijn gehakte ruccolasla
zout en peper naar smaak



Dit recept heb ik vande week uitgeprobeerd en ik vond deze variant van de stampot boerenkool erg lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Kook de aardappelen en de boerenkool tot ze gaar zijn en giet ze dan af en doe ze bij elkaar en stamp het goed door elkaar .doe er een scheutje melk bij dan word het wat soepeler dan gaat het iets makkelijker.
2) pak een koekenpan of Braadpan doe hier de spekblokjes in en bak deze even aan doe vervolgens de fijngehakte rode ui, de ui, knoflook en Spaanse peper erbij en bak dit ongeveer 1 minuut mee en doe dit bij de aardappelen met de boerenkool en meng dit goed door elkaar doe de mosterd erbij en roer nogmaals goed door elkaar tot de mosterd er goed door zit .
3) Verwarm dan de rookworst op in een pan met warmwater .
4) doe de ruccolasla erbij door roer voorzichtig door de stamppot en breng op smaak met peper en zout wees alleen voorzichtig met de peper i.v.m. de Spaanse pepers

Tags, , , , , ,

Serveertip

Is ook lekker met een bloemkool erdoor i.p.v. de ruccolasla.

BON APETITE



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mknol1973
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top