Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Linzensoep
  5. Egyptische linzensoep met kerrie (maaltijdsoep)

Egyptische linzensoep met kerrie (maaltijdsoep)

Door: Sara_Elkiki891

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2017

Ingrediënten 4 personen


450 gram rode linzen
2 liter water
2 uien
3 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
2 tomaten
2 paprika's
3,5 maggie bouillonblokjes
1 el kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl komijn
0,5 tl chilipeper
halve verse Spaanse peper
20 gram verse koriander
snufje zout
1 el olijfolie om te bakken


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer


Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Daarom zijn linzen een goede vleesvervanger. Deze Egyptische linzensoep bewijst dat gezond eten bereiden niet moeilijk hoeft te zijn.
Bij het maken van de Egyptische linzensoep ben ik geïnspireerd door mijn Egyptische roots.
De soep is lekker om te eten met Egyptisch pitabrood en wat olijven erbij. Het is een lekkere, gezonde, kruidige soep, vol van smaak. De soep kan gemakkelijk de volgende dag weer worden gegeten. Geniet ervan!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de uien, knoflook, tomaten, paprika's en Spaanse peper. Was de linzen.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in de soeppan. Fruit de uien en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en de helft van de gesneden tomaten toe. Bak mee tot de tomaten zacht zijn.
Stap 3
Voeg het water, de bouillonblokjes en de linzen toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
Stap 4
Pureer de soep.
Stap 5
Voeg de paprika en tomaat toe. Laat nog 5 minuten koken.
Stap 6
Voeg alle kruiden toe (helft van de koriander). Breng op smaak met zout.
Stap 7
Schep in kommen en garneer met verse koriander.

Tags, , , , , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met een pitabroodje en wat olijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sara_Elkiki891
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top