Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thais wokgerecht

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pak (500 gram)rijst naar keuze (gekookt volgens de verpakking)
4 tartaartjes (rauw)
1 zak (400 gram) Oosterse of Japanse wokgroenten
250 gram sperziebonen (5 minuten voorgekookt)
3 lente uitjes (in ringen gesneden)
250 gram champignons (in blokjes gesneden)
1 stukje gemberwortel (klein gehakt)
4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
2 rode pepers (klein gesneden)
basilicum (klein gehakt)
1 flinke eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 flinke eetlepels oestersaus
1 flinke eetlepel bruine suiker
2 groentebouillonblokjes (opgelost in 50 ml heet water)
1 bak rijsttafelmix (dat zijn pinda's in kokos, gedroogde uitjes enz. verkrijgbaar bij AH)



Lekker en smaakvol. Altijd aan te passen naar eigen smaak maar dat is met alle gerechten zo....;-).

Bereidingswijze

Kook de sperzieboontje 5 minuten voor.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de tartaar rul in een pan en voeg de gember, knoflook, pepers en lente uitjes toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur. Doe dan de wokgroenten en de sperzieboontjes erbij en roerbak nog 2 minuutjes. Voeg dan de sojasaus, oestersaus, sesamolie, bruine suiker en de bouillonblokjes opgelost in 50 ml heet water toe. Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan. Doe dan de basilicum erbij en roerbak nog één minuutje.

Serveer de saus over de rijst en maak af met de pinda's en nootjes uit de bak rijsttafelmix.

Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertips

TIP:
(Als je geen verse basilicum in huis hebt is het altijd handig om een tube verse basilicumpasta in de koelkast te hebben. Dat is verkrijgbaar in het vers koelvak van de supermarkt. Je kunt daar dan een eetlepel van gebruiken in het gerecht i.p.v. de verse basilicum, ik heb altijd een tube knoflookpasta, rode peper en basilicum in de koelkast als back-up)



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top