Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Savooiekoolrolletjes met ricotta

Door: hesterbreukink

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de tomatensaus:
1 blikje tomatenblokjes
2 mespuntjes suiker
2 mespuntjes zout
4 tenen knoflook
olijfolie
basilicumblaadjes (ruim)

voor de koolrolletjes:
8 savooiekoolbladeren
250 gram ricotta
400 gram spinazie
4 eetlepels geraspte parmezaan
2 eieren, losgeklopt
4 eetlepels olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


Braadpan


Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de tomatenblokjes in een pannetje met alle zout, suiker en knoflook.
Laat de saus een half uurtje (liever nog iets langer) pruttelen zonder te roeren.
Haal de pan van het vuur en roer de olie en de basilicum erdoor.

Blancheer de koolbladeren 5 minuten. Giet ze af en leg ze op een schone theedoek te drogen.
Laat de spinazie een paar minuutjes slinken. Giet af en druk het vocht eruit.
Snij de spinazie klein en roer dit door de ricotta, eieren en parmezaanse kaas
Breng op smaak met zout en peper.
Doe wat ricottamengsel op een blad en maak er een mooi rolletje van. Leg dit in een Braadpan.
Giet er de tomatensaus overheen. Laat dit 20 minuten met de deksel erop pruttelen.

Tags, ,

Serveertip

Wij aten er paddenstoelenrisotto bij. Lekkere combi!

Bron

De Zilveren Lepel



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top