Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalfsentrecote met cognac roomsaus spekjes en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsentrecotes
100 g ontbijtspek in blokjes
3 el boter
zout en peper
2 sjalotten, gesnipperd
50 g zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
1 teen knoflook, geperst
200 ml koksroom
½ dl cognac of vieux


Verder heb je nodig


Koekenpan

Smullen .....een zalige kalfsentrecote met een roomsaus met cognac, spekjes en gedroogde tomaatjes

Kalfsentrecote is gesneden van de dunne lende. Er zit altijd een randje vet aan. Laat dit vet zitten tijdens het bakken, dat geeft extra smaak. Wil je het niet opeten snij het er dan voor het opdienen ervan af. Kalfsentrecote heeft een verrukkelijke zachte smaak. En heel snel klaar.
Het recept is van de keurslager. Ik heb het aangepast door een scheutje cognac (vieux) door de saus te doen. Heerlijk !!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 160 graden.
2. Verwarm de boter in de Koekenpan.
3. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in circa 5 minuten om en om bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm in de oven.
4. Bak in het overgebleven braadvet de spekjes met de sjalot op zacht vuur nog 3 minuten. Voeg de tomatenreepjes en knoflook toe en bak nog een minuut mee.
5. Blus af met de cognac of vieux. Laat heel even inkoken tot de drank bijna is verdwenen.
6. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten inkoken.
7. Serveer de saus met de entrecotes.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen met sperziebonen.
Maar ook heerlijk met gebakken aardappelen,aardappelpuree, doperwten, sla, snijbonen, worteltjes etc. etc.

Bron

Aangepast recept van de keurslager ( http://www.keurslager.nl/recipebase/view/31406?search[text]=kalfskotelet )



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top