Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel wilde spinazie met gedroogde tomaatjes en mozzarella

Door: pwiggers

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kruimige aardappelen
400 gram wilde spinazie, gewassen
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
6 (half)gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in reepjes gesneden
Peper, zout
Nootmuskaat
2 eieren losgeklopt met 1 dl (kook)room
1 eetlepel balsamicoazijn
20 gram gesmolten roomboter
1 bolletje (buffel) mozzarella (in kleine stukjes verdeeld)
75 gram geraspte belegen kaas
½ eetlepel gedroogde oregano


Verder heb je nodig


Pan
wok
aardappelstamper
ovenschaal

Wilde spinazie-ovenschotel met aardappelen, gedroogde tomaten,ei, mozzarella en geraspte kaas

Wilde spinazie heeft een wat intensievere smaak dan gewone spinazie. Ook het blad is wat groter en grover. Wij vinden wilde spinazie vooral lekker in een stamppot of in een ovenschotel.
Dit is een ovenschotel zonder vlees, gemaakt voor ons vegetarische nichtje die bij ons op visite was.

Wil je graag een stukje vlees, dan is een balletje gehakt of een tartaartje hier lekker bij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Laat de aardappelen goed droog koken en stamp de aardappelen met een aardappelstamper.

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat de spinazie slinken. (Ik heb de spinazie iets kleiner gesneden)
Roer de met room losgeklopte eieren samen met de gedroogde tomaten en de oregano door de spinazie.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de balsamicoazijn.
Roer de spinazie met de gesmolten boter door de gestampte aardappelen.

Verdeel de spinaziestamppot over de Ovenschaal.
Verdeel de mozzarella over de stamppot.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel plm. 30 €" 40 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot het een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Voor liefhebbers van een stukje vlees.
Een balletje gehakt of een tartaartje is hier lekker bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top