Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiasche linzensoep met kokosmelk en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Indiaas
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
20 gram roomboter
½ theelepel djinten (komijnpoeder)
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
2 theelepel garam masala (kerriepoeder)
1 laurierblaadje
1 blikje linzen (inhoud 400 gram), uitgelekt en afgespoeld
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
200 ml kokosmelk
Plm. 750 ml groentebouillon (van tabletten)
6 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt in kleine stukjes gesneden)
2 theelepels vloeibare honing
½ theelepel cayennepeper


Verder heb je nodig


Pan
vergiet

Linzen-tomatensoep met reepjes gedroogde tomaat; ook lekker met gerookte kipfilet

Genoten van deze heerlijke linzensoep, bijzonder door de kokosmelk, reepjes gedroogde tomaten en de heerlijk Oosterse kruiden.
(Toen we de soep voor de 2e maal hebben gegeten heb ik er nog reepjes gerookte kipfileet aan toegevoegd. Heerlijk.)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter smelten.
Ui en knoflook samen met het laurierblad, djinten, kurkuma en garam masala 3 minuten zachtjes laten smoren.
Tomatenblokjes, kokosmelk en linzen toevoegen. Alles goed door elkaar roeren.
Groentebouillon toevoegen en alles aan de kook brengen.
Plm. 30 minuten zachtjes laten koken.
Laurierblad verwijderen en soep pureren met de staafmixer'.
Gedroogde tomatenstukjes door de soep roeren (hou iets achter voor de garnering)
Maak de soep op smaak met wat honing (of suiker) en wat cayennepeper.

Tags, , , ,

Serveertip

In plaats van roomboter kun je ook kokosolie gebruiken. Heel lekker.
Wil je graag vlees in de soep? Kipfiletblokjes, gerookte kipfilet, spekblokjes of gehaktballetjes, allemaal lekker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top