Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Het appel-notentaartje van de V&;D, herfst ten top!

Door: Delarosa

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Het deeg:
100 gr amandelmeel, gezeefd
2 el huttenkase
4 eieren
3 el poedersuiker
1 el vanille-extract

En verder:
4 Jonagolds, geschild en in plakjes
100 gr gewelde rozijnen
100 gr notenmix met oa cashewnoten en amandelen (notenboer of zakje Jack Klein)
160 gr banketbakkersroom

Evt vloeibare honing voor een glanzend laagje.


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Mengkom
Springvorm bekleed met bakpapier
Koekenpan


Het recept voor het heerlijke appeltaartje van de V&D, lekker uit je eigen keuken!
Voor het amandelmeel en de banketbakkersroom kun je terecht bij de (warme) bakker of bij een noten- en zuidvruchtenzaak. Of een delicatessenzaak, ook altijd prijs!
Banketbakkersroom kun je zelf ook maken natuurlijk, ff googelen daarvoor.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170grC.

Meng alle ingrediënten voor het deeg en bekleed hiermee de springvorm.
Spuit of lepel hierover de banketbakkersroom en strijk deze glad.
Meng de plakjes appel en rozijnen doorelkaar en verdeel over de room.
Zet in de oven en bak 25-30 minuten.

Rooster ondertussen in een droge Koekenpan de notenmix, houdt ze wel in beweging om verbranden te voorkomen. Als ze lekker beginnen te ruiken haal dan van het vuur af en laat wat afkoelen.

Haal de taart uit de oven, laat wat afkoelen en strooi de notenmix erover.
Eventueel wat van de vloeibare honing erover voor een extra zoetje en een mooie glans.

Snoep en Smul smakelijk, nie teveel, anders wordt je akelig (Brabants gezegde ...)

Tags

Serveertip

Met de notenmix kan je natuurlijk naar hartelust variëren naar eigen smaak.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top