Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

zaterdag avond snacks schotel divers

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Kiprolletjes met mierikswortel en appel.
100 gram kipfilet ( vleeswaar )
150 gram roomkaas naturel
1 of 2 el. mierikswortelpasta
1 grote zoete appel

blauwe kaas roggebrood carree
6 plakken roggenbrood naar keuze
200 gram roquefort
2 el. bosbessenjam

amsterdamse ossenworst bonbon
300 gr, ossenworst van je favo slager
1 el. zure augurkjes ( cornigons )
1 el. amsterdamse uitjes
1 el. piccallily
2 tl. sellery zout
1 gelatine blaadje uitgelekt

sashimi spies
100 gram zalm moot vers zonder huid ( alles bij de visboer , niet uit de super )
100 gram tonijn moot
3 haring filets , dik
1 zakje wasabi nootjes
3 el soya ( kikoman less salt )
1 el. vissaus

gevulde abrikoos
pakje monchou ( kleinste )
2 el. mango chutney
1 el. mosterd
12 gewelde en eetklare abrikozen , groot ( turkse super )
100 gram gebakken spekjes k&k


HULPMIDDELEN

Prikkers
mixer met deeghaak
keukenmachientje
schaal
komen/schaal
plamuurmes , ja echt waar!
de rest van je keuken spul

foto heeft niks te maken met de recepten

Jaaaah , het werd wel weer eens tijd en genoeg inspiratie vanwege nieuwe hapjes in de supers.
maar nog altijd te duur , te weinig en echt lekker zijn ze ook niet , de reden , ze gebruiken gewoon goedkope zooi , en dan nog 3.50 vragen voor 6 stukjes.
lekker zelf knutselen ( zeker geen straf met dit weer ) , een heerlijke hapjes schotel.
 

Bereidingswijze

Kiprolletjes met mierikswortel en appel:
laat de roomkaas wat zacht worden en meng eerst met 1 el. mierikswortel, proef ! houd je van sterker voeg dan de 2e toe of meer wat je wil.
verwijder klokhuis en pitjes van de appel maar schil hem niet , snijdt julliene .
besmeer de plakken kip nu dik in en bestrooi ruim met appel , roll op en zet koud weg voor 1 uur. snijdt pas in porties vlak voor opdienen.

blauwe kaas roggebrood carree:
prak de kaas samen met de jam tot smeuig , en besmeer dik ( ruim 1 cm ) het brood.
laat weer opstijven en snijdt voor opdienen met een super scherp mes in mooie stukjes , steek vervolgens met het plamuur mes alles wat uitsteekt eraf, het oog wil ook wat.

sashimi spies:
snijdt de vis in plakjes van 3 bij 3 cm met een dikte van ong, 1,5 cm
rijg om en om diverse soorten aan de prikkers.
meng de soya met vissaus in een platte schaal en marineer de spiesjes voor minimaal een uur.
draai de nootjes tot grof paneer in je machientje, en bewaar buiten de koelkast.
laat vervolgens de spiesjes uitlekken , en draai ligt door het wasabi mengsel. serveer gelijk

amsterdamse ossenworst bonbon:
laat het gelatine blaadje oplossen in lauw/warm water en knijp goed uit.
snipper de augurk en uitjes.
meng nu alles samen in je Mixer met deeghaak op lage stand tot grof gehakt.
draai er groot formaat soepballen van , leg op bakpapier in een schaal , laat 2 uur opstijven , wel op kamertemp laten komen voor serveren.

gevulde abrikoos:
meng in je machine de monchou, mango en mosterd tot een mousse.
snijdt de abrikozen in de lengte in, maar niet door, vouw voorzichtig open.
maal de spekjes ondertussen tot grof panneer , beetje panko formaat
vul de abrikozen met het mengsel, besprenkel ( jeuk woord ) met wat spek paneer.

Tags, ,

Serveertips

Rozenbotel jam met geitenkaas is ook een topper voor het roggebrood.
de vulling voor de abrikoos kan prima bij een zak tutti frutti .

Bron

Bijvoorbeeld: de naam van een magazine, krant, blog of site ...



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top