Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bolognesesaus a la Sandra uit de slowcooker

Door: SandraK1966

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


** 900 gram tartaar
** 700 ml gezeefde tomaten of pastasaus
** 200 m rode wijn
** 400 gram champignons (in blokjes gesneden)
** 2 kleine uien (gesnipperd)
** 2 of 3 kleine rode uien (in halve ringen gesneden)
** 4 flinke wortels (in plakjes gesneden)
** 5 stengels bleekselderij (gesneden)
** 4 tomaten (in blokjes gesneden)
** 1 rode peper (klein gesneden)
** 4 teentjes knoflook (klein gehakt)
** 200 gram gesneden bacon (broodbeleg, klein gesneden)
** ½ potje gedroogde tomaten (klein gesneden)
** 1 bosje bladselderij (klein gehakt)
** 2 eetlepels tomatenpuree
** 1 eetlepel suiker
** 2 eetlepels Italiaanse kruiden
** 1 eetlepel basilicumpasta
** 5 laurierblaadjes
** 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld)
** 1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
** 2 theelepels cayennepeper
** 2 eetlepels bloem
** klein scheutje olie

** Voor erbij: 1 zak pasta naar keus en geraspte kaas naar keus.


Verder heb je nodig


** Slowcooker

Twee bakjes saus voor in de vriezer en 1 bakje voor in de koelkast voor de volgende dag.


Schrik niet van het aantal ingrediënten. Het lijkt erger dan het is, een groot deel zijn gewoon kruiden en deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten met zijn tweetjes dus echt de moeite wel waard.
Ik maak altijd zo'n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Ik eet daar twee dagen pasta bolognese van en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later dan een lasagne en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza's te smeren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

** Bak in je uitneembare Slowcooker pan of als je die niet hebt in een gewone pan in een klein beetje olie de ui, rode ui, knoflook, rode peper en gedroogde tomaatjes even aan.

** Voeg de tomatenpuree toe en bak heel even mee, voeg dan de wortel, bleekselderij en tomaat toe en roerbak een minuut of 5.

** Blus af met de rode wijn en voeg direct de tartaar toe (het klopt dat de tartaar geruld wordt in het vocht met de groenten) en rul de tartaar met een vork los. Laat dit een minuut of 10 op hoog vuur staan zodat het vocht kan verdampen.

** Voeg dan de champignons en de bacon toe en roer even kort door elkaar.

** Doe de gezeefde tomaten (of pastasaus) erbij en roer door elkaar.

** Zet de pan terug in de slowcooker houder (heb je geen uitneembare pan, doe dan het eten in de slowcooker).

** Doe de Italiaanse kruiden, cayennepeper, suiker, basilicumpasta, verkruimelde bouillonblokjes en de bladselderij erbij en roer door elkaar.

** Voeg als laatste de twee eetlepels bloem toe en meng dit met de rest.

** Zet de deksel op de slowcooker en zet hem 8 uur op low. Haal het laatste half uur de deksel eraf en laat zonder deksel verder pruttelen.

** Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met pasta, als saus voor lasagne en als basis voor je zelfgemaakte pizza.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top