Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champignon pruttelpotje

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Benodigdheden:
4 Italiaanse bollen (bovenkap eraf en uitgehold)
400 gram champignons (in plakken)
175 gram kleine champignons (borstelen en heel laten!)
150 gram baconreepjes
3 sjalotjes (klein gesnipperd)
4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 grote tomaat (in blokjes)
75 gram roomboter
350 ml kookroom
150 ml crème fraiche
500 ml water (om de bouillon van te maken)
1 kippenbouillonblokje
1 groentebouillonblokje
2 kleine blokjes ouderwetse bouillon (rood gele verpakking)
zwarte peper uit de molen
eventueel snoeptomaatjes voor garnering maar dat hoeft niet per se



Ik kwam dit gerecht tegen in een groep op Facebook voor de de Crockpot/dutchoven. Het recept leek mij zo lekker dat ik de plaatser heb gevraagd of ik het recept mocht maken en in eigen woorden mocht opschrijven maar dan voor op het fornuis i.p.v voor in de dutchoven. Hij vond het geen probleem. Mijn dank nog daarvoor Roel Osfa Duysserinck! Dit is hem geworden. Ik vond het recept heer-lijk! Als avondeten hebben wij twee Italiaanse bollen per persoon gegeten. Als lunch is één per persoon meer dan voldoende en dan is het dus geschikt voor 4 personen.

Bereidingswijze

Zet alles klaar.

Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en de kookroom toe.

Doe de helft van de roomboter in een (gietijzeren) pan en bak daarin de bacon, sjalot en knoflook. (haal er dan twee eetlepels vanaf voor de garnering).

Voeg de rest van de roomboter en champignons toe en roerbak even goed (haal er een paar kleine champignons uit voor garnering). Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Haal de deksel eraf en zet het vuur weer hoog. Laat het vocht van de champignons een beetje indikken en voeg de bouillon en de crème fraiche toe. Breng aan de kook, laat een paar minuutjes goed koken en draai het vuur dan op iets hoger dan laag.

Laat zonder deksel pruttelen en inkoken, het moet niet waterig meer zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuutjes. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe.

Proef even en maak het gerecht af met zwarte peper naar smaak.

Schep het champignonmengsel in de uitgeholde Italiaanse bollen en garneer met de apart gehouden ingrediënten.

Als je het gerecht minder zout wilt, laat dan het bouillonblokje uit de rood gele verpakking weg. Je moet zelf even kijken wat je eigen smaak is.

Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertips

Op de foto's staat zout afgebeeld, die heb ik NIET in het recept gebruikt. Het was zout genoeg!

Bron

Http://food.osfa.nl/recepten/hoofdgerechten/vlees/champignon-pruttelpot/



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top