Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appel-knolselderijstamppot met in bier gepocheerde worstjes

Door: Smult

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g kruimige aardappels in stukken, 1 knolselderij in stukken, versgemalen zwarte peper en zout, 2 appels in stukjes, 12 kleine of 4 grote verse worsten naar keuze rond om ingeprikt, ca. 750 ml donker bier, scheut olijfolie, 100 g roomkaas, 4 takjes peterselie blad zeer fijngehakt.


Verder heb je nodig


Pureestamper, braadpan


Knolselderij, deze 10 cm dikke groente is een echte herfstgroente. Ook onze Smult redactie weet dat en heeft er een heerlijk gerecht bij bedacht: Appel-knolselderijstamppot met in bier gepocheerde worstjes. Lekker gezond de herfst in. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe aardappels en knolselderij met wat zout en een laag water in een pan, breng aan de kook, zet vuur laag en kook in 20 minuten gaar.
2. Doe intussen appel met 1 eetlepel water in een steelpannetje en breng aan kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen, of tot appel zacht is. Zet apart.
3. Leg worsten in een hapjespan of Braadpan, giet bier erbij en vul met 250 ml water. Staan de worsten nog niet onder, giet er dan extra bier en water bij in verhouding van 3:1 tot ze wel onderstaan. Breng het bier aan de kook, draai het vuur laag en laat worsten 5 minuten pocheren.
4. Giet worsten af en veeg de pan droog. Zet hem terug op het vuur, verhit olijfolie en bak hierin worsten in circa 10 minuten gaar en rondom bruin.
5. Giet aardappel en knolselderij af en laat even droogstomen. Stamp aardappel, knolselderij, appel en roomkaas met de pureestamper fijn.
6. Serveer de stamppot met de worsten erop, bestrooid met peterselie.

Tags, , , , ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top