Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofperen chocoladetartelettes

Door: Smult

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


Stoofperen:
8 stoofperen geschild met steeltjes, 300 ml rode wijn, 160 g bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 citroen geraspt en geperst.
Pate sablee:
120 g boter, 2 g zout, 75 g poedersuiker, 1 ei, 75 g amandelmeel, 150 bloem,
Custard:
500 ml melk, 2,5 el witte kuzu of ander bindmiddel, 1 vanillestokje opengesneden, 50 g suiker, 2 el amandelmeel, snufje kurkuma.
Chocoladelaag:
200 g chocolade, 1-2 el olijfolie.
Topping:
25 g amandelschaafsel


Verder heb je nodig


8 tartelletevormpjes 10 cm ingevet met boter, bakpapier, blind bakvulling.


Marleen Visser zegt: ''Do more of what makes you happy.'' 
Liefde voor eten is haar met de paplepel ingegoten, en dat zie je terug in dit heerlijke recept, door haar zelf bedacht. Stoofperen chocoladetartelettes, een fantastisch taartje met stoofpeertjes en chocolade. Stoofpeertjes zijn op zichzelf al lekker natuurlijk, maar in combinatie met chocolade zijn ze niet te weerstaan. Ook Marleen Visser kun je wakker maken voor alle vormen en maten van chocolade.
Dat wordt Smullen ! 

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten voor de stoofperen in een hoge pan. Vul aan met water tot peren helemaal onderwater staan. Breng het mengsel op middelhoog vuur zachtjes aan de kook met de deksel op de pan en laat stoofperen ongeveer 30 - 40 minuten stoven tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
2. Roer voor pate sablee boter met zout zacht. Voeg poedersuiker toe en meng goed. Voeg ei toe en meng kort. Voeg als laatste amandelmeel toe en meng alles met de vingertoppen door elkaar tot het goed gemixt is, maar kneed het deeg niet. Maak een bal van het deeg en zet minstens 1 uur in de koelkast.
3. Haal het deeg uit de koelkast en laat het voor bewerking circa 10 minuten liggen. verdeel he in 8 balletjes en druk uit in de ingevette vormpjes tot de bodem en randen bekleed zijn. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de vormpjes 15 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Haal de taartvormpjes uit de vriezer, bekleed het deeg met bakpapier en schep de blindbakvulling erin. Blindbak de taartbodems 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen.
5. Doe intussen voor de custard melk kuzu, vanillestokje, suiker, amandelmeel en eventueel kurkuma in een pan en warm alles al roerend op. Blijf roeren tot de vulling dikker wordt. Haal van het vuur en verwijder vanillestokje. Vul de taartvormpjes voor de helft met de custard.
6. Smelt voor chocoladelaag chocolade au bain-marie en voed al roerend olijfolie toe tot de chocolade een stuk dunner is geworden.
7. Verdeel de chocolade voorzichtig met behulp van een lepeltje over de vormpjes. Zet in elk taartje een stoofpeer, laat de chocolade stollen en bestrooi de tartelettes met amandelschaafsel.

Tags, , ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top