Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Prachtige pannenkoekenlasagne

Door: Smult

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Pannenkoeken:
125 g bloem, 1/2 tl zout, 1 ei, 250 ml melk, 12 g boter
Vulling saus:
4 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 350 g verse spinazie harde steeltjes verwijderd, 1 bosje basilicum gescheurd en takjes fijngesneden, hou deze van elkaar gescheiden, 400 ml tomatenblokjes, versgemalen peper en zout, 4 tomaten in dunne plakjes, 150 g belegen geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Zeef, plasticfolie, staafmixer, ronde Ovenschaal.


Deze heerlijke pannenkoekenlasagne is een recept uit Polles pannenkoekenboek . Pannenkoeken iets wat elk kind graag eet. Combineer dit met wat verse groente en je maakt er een gezond taartje van. Dat wordt smullen met het hele gezin. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zeef bloem met zout in een kom. Breek ei erboven en giet helft van melk erbij. Klop alles tot een glad beslag. Giet resterende melk erbij en klop goed door. Dek kom af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
2. Verhit wat boter in een zware Koekenpan, gier een soeplepel beslag in de pan, draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is en ba circa 2 minuten tot de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en de onderkant bruin. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant tot deze gekleurd is. bak zo nog 4 pannenkoeken.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Verhit voor de vulling helft van olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook zachtjes. Voeg handvol spinazie toe en laat al roerbakkend de blaadjes slinken. Roerbak tot al het vocht is verdampt. Druk met je handen of de achterkant van een lepel zoveel mogelijk extra vocht uit de blaadjes.
5. Verhit resterende olijfolie in een koekenpan, voeg fijngesneden takjes basilicum toe en bak 1 minuut. Voeg tomatenblokjes toe en laat de saus 5-10 minuten pruttelen. Draai het vuur uit, roer basilicumblaadjes erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout. Pureer de saus met de staafmixer.
6. Schep 3 el tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop de eerste pannenkoek. Schep er 3 el saus op en spreid uit. Verdeel er een kwart van de uitgeknepen spinazie over. Bestrooi met wat zout. Verdeel 1 in plakjes gesneden tomaat over de spinazie en leg hier de volgende pannenkoek op. Herhaal de lagen. Verdeel halverwege (op de derde pannenkoek) de helft van de kaas over de tomaat en ga verder tot alle pannenkoeken op zijn. Eindig me 3 el tomatensaus en bestrooi die met de rest van de kaas.
7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne 25 minuten, tot de kaas bubbelt. Snijd de pannenkoeklasagne in punten en serveer direct.

Tags, , , ,

Serveertip

Garneer de punten met wat basilicum.

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top