Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Monchoutaart met zelfgemaakte kersensaus

Door: Smult

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 12 personen


250 g digestives of bastognekoeken, 100 g gesmolten boter, 400 g Monchou op kamertemperatuur, merg van 1 vanillestokje, 150 g witte basterdsuiker, 200 ml slagroom, 250 g ontpitte kersen, 1 el citroensap.


Verder heb je nodig


Afsluitbare diepvrieszak, springvorm 26 cm ingevet, mixer.


Monchoutaart een heerlijke frisse taart wat voornamelijk te danken is aan de Monchou. De taart komt oorspronkelijk uit frankrijk, maar dit recept is bedacht door ons eigen Smult redactie. Deze taart is in combinatie met de eigen gemaakte kersensaus niet te weerstaan. Heerlijk als nagerecht, maar natuurlijk ook tijdens een feestelijke gelegenheid. Makkelijk te bereiden en daarnaast heb je geen oven nodig. Nog meer van zulke lekkere recepten ? Die vind je in het nieuwe herfstnummer van Smult. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Stop koekjes in de diepvrieszak en laat alle lucht eruit. Sluit e zak. Verkruimel de koekjes in de zak met een deegroller of de bodem van een pan.
2. Roer in een kom gesmolten boter door het koekkruim. Schep koekkruimmengsel in de ingevette springvorm, verdeel gelijkmatig en duw goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.
3. Klop monchou los met de Mixer. Voeg vanillemerg en 100 g basterdsuiker toe en klop opnieuw.
4. Klop in een aparte kom slagroom stijf. Spatel slagroom door Monchou.
5. Schep de vulling op de koekbodem, strijk glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
6. Verhit de kersen, resterende basterdsuiker en citroensap in een steelpan 10 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
7. Snijd de taart rondom los van de vorm en verwijder de rand. Schep de kersensaus over de taart en serveer in punten.

Tags, ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top