Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pittige mosterdsoep met trappistenkaas kletskoppen

Door: hans3333

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 liter sterke kippenbouillon
1 glas ( kelk ) chimay blue trappist
50 gram meel
50 gram boter
50 ml. kookroom
3 el löwensenf
1,5 el mosterd zaadjes
1/2e knolselderij in blokjes
2 prei in ringen
100 gram kastanje champignons
2 tenen knoflook gekneusd
1 tl. nootmuskaat
1 tl. masala

kletskop:
50 gram trappistenkaas ( pierre joseph ) geraspt
100 gram parmesan
1 eiwit
1 el. paneermeel


Verder heb je nodig


Koekenpan
kookpan
oven.
staafmixer
zeef


Laatst weer eens een blikje meegenomen , het is voer en gemak , maar meer ook niet .
had nog wat dingetjes over van een mosselpan , gecombineerd en ronduit zalig

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de kletskop , verwarm de oven op 200 C,
meng alle ingrediënten in een kom en verdeel in porties , druk plat tot gewenste grote .
bekleed rooster met bakpapier , en bak de kletskoppen 5/8 minuten , blijf er even bij . laat ze afkoelen tot gebruik.
verwarm je Koekenpan , snijdt de champignons grof ( nooit afspoelen, maar schoonvegen ) en leg in de droge pan , laat ze op laag vuur het vocht verliezen, giet het vocht af maar bewaar in een kommetje .
voeg een lepel boter toe ( geen olie ) , dan de blokjes knol , bak 3/4 minuten mee, dan de prei, knof en de masala .
zet weg.
maak een roux van de boter en bloem in je kookpan.
voeg de bouillon en bier toe , kook in tot 75 %
voeg mosterd en nootmuskaat toe kook zachtjes nog 5 minuutjes , voeg room, champignon vocht en 50 % van het champignon mengsel toe , verwarm goed door.
zet de staafmixer in de pan en zeef het geheel.
voeg vlak voor opdienen de mosterdzaadjes, kletskoppen en de rest van het champignon baksel toe.

Tags, ,

Serveertip

Voeg evt. hamreepjes , spekblokjes ( zeeuws spek is heerlijk ) toe.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top