Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappelkroketjes met geschaafde amandelen

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg aardappels in stukken, versgemalen zwarte peper en zout, 50 g boter, 100 g fijn geraspte parmezaanse kaas, 2 el fijngehakte platte peterselie, 100 g bloem, 2 eieren losgeklopt, 150 g amandelschaafsel


HULPMIDDELEN

Pureestamper, frituurpan, 3 diepe borden, keukenpapier


Dit heerlijke recept is bedacht door onze eigen Smult redactie, speciaal voor de herfst editie van Smult. Dit nummer staat boordevol herfstkost klassiekers, maar dan met een nieuwe twist. 
Dit recept is ideaal voor als je eens wat anders wilt dan patat. Het staat gezellig op tafel en is daarnaast ontzettend lekker. 

Bereidingswijze

1. doe aardappels met wat zout en een laag water in een pan, breng aan de kook, zet vuur laag en kook in 20 minuten gaar.
2. Giet aardappels af, laat ze even uitdampen in een vergiet en stamp ze helemaal fijn met de pureestamper. Voeg boter, Parmazaansekaas en peterselie toe en stamp opniieuw. Breng goed op smaak met peper en zout.
3. Verwarm frituurpan voor.
4. Doe bloem in een van de borden, losgeklopt ei in het 2e en amandelschaafsel in het laatste.
5. vorm 16 tot 20 kleine worstjes van de aardappelpuree. Is de puree te zacht, laat hem dan eerst een halfuurtje opstijven in de koelkast.
6. rol elk pureeworstje door bloem en schud het teveel eraf . Haal door het ei en dan door amandelschaafsel. Werk zorgvuldig zodat de kroketjes een mooi knapperig laagje krijgen.
7. Bak de aardappelkroketjes in porties 2 tot 3 minuten in de frituurpan, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tags, , ,

Serveertips

Serveer met mayonaise en smullen maar.

Bron

Smult



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top