Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige licht gebonden kastanje champignonsoep zonder room

Door: pwiggers

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 gram kastanje champignons, schoongemaakt in dunne plakjes
20 gram boter
20 gram bloem (drie eetlepels)
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 theelepels kurkuma
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
2 paddenstoelenbouillonblokjes
Plm.400 ml halfvolle melk
Plm.400 ml water
zout
2 theelepels gedroogde tijm
2 lente-uitjes, schoongemaakt in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer

Mmmm...lekkere champignonsoep....echt smullen

Heerlijke soep, beetje pittig door de toevoeging van sambal oelek en wat Oosterse kruiden. De soep wordt voor een deel gebonden door de helft van de kastanjechampignons.
Door kastanjechampignons en paddestoelenbouillontabletten te gebruiken krijgt de soep een heerlijke intense smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze zachtjes fruiten tot hij glazig ziet. (Mag niet bruin worden).
Dan voeg je de bloem in één keer toe. Goed doorroeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat de bloem een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg nu de sambal, kurkuma en het kerriepoeder toe en bak heel even mee.
Voeg dan beetje voor beetje de melk en het water toe. Steeds goed roeren.

Doe nu de bouillontabletten en de helft champignons erbij en laat de soep plm. 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de overige plakjes champignons en de gedroogde tijmblaadjes toe. Breng de soep weer aan de kook. Laat nog plm. 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco.

Serveer de soep met fijngesneden lente-uitjes en gehakte peterselie.

Tags,

Serveertip

Lekker met een scheutje sherry of cognac (vieux).



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top