Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Plakkerige kip uit de slowcooker

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo kipdijfilet(in blokjes)
30 gram bloem (dit dus i.p.v. tapioca wat in het originele recept staat)
2 eetlepels kokosolie
100 gram cashewnoten
2 bos uitjes (in ringen gesneden)
2 eetlepels witte sesamzaadjes

Voor de saus:

3 teentjes knoflook ( geplet en klein gehakt)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
stukje verse gember (klein gesneden)
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepel rijstazijn
3 eetlepels Thaise vissaus (dit dus i.p.v de coconut aminos die in het originele recept staan)
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel Keltisch zeezout


HULPMIDDELEN

Slowcooker


Dit is een Paleo recept. Ik heb enkele ingredienten veranderd, kortweg omdat ik niet aan een Paleo dieet doe en omdat ik ze niet in huis had. Hier de versie zoals ik het exact gemaakt heb.

Bereidingswijze

Zet alles gewassen, gesneden, afgewogen en afgepast klaar. (Hoeft niet per se maar ik doe het altijd graag. Dat kookt relaxt).

Meng de knoflook, tomatenpuree, kokosbloesemsuiker, gember, sesamolie, rijstazijn, vissaus, chilivlokken en zeezout door elkaar. Je krijgt dan een mooi stevig papje.

Doe de kipblokjes in een afsluitbare plastic zak samen met de bloem en de zwarte peper. Sluit de zak goed en schud alles goed door elkaar. Je ziet dat er op alle stukje kip genoeg bloem zit nu.

Bak in je binnenpan van je Slowcooker (als je die niet hebt bak je het in een gewone pan en gooi je het later over in je slowcooker) de kip in de kokosolie rondom even bruin.

Zet de pan dan terug in de slowcooker houder en doe de saus erbij.

Meng de saus goed met de kip en zet de slowcooker 2,5 uur op laag.

Ik heb de kip het laatste half uur zonder deksel nog even laten pruttelen.

Eet smakelijk!

Tags, ,

Serveertips

Verdeel wat van de cashewnoten, de bosui ringen en de sesamzaadjes over je eten. Ik heb de plakkerige kip gegeten met zelfgemaakte nasi,

Bron

Op de Paleo site.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top