Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pikant gevulde cannelloni in pittige tomatensaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Cannelloni, 1 grote of 2 kleine p.p.

De vulling:
400 gr rundergehakt
1 ei
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
2 el chilipoeder
1 el pikant paprikapoeder
1 runderbouillonblokje, verkruimeld

De tomatensaus:
Scheutje olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rood pepertje, zaadjes eruit, fijngesneden
1 blik tomaten op sap (400 gr)
1 groentebouillontablet
1 kartonnetje Italiaanse kruiden (Daregal, diepvries)
Balsamico-azijn (evt)

En verder nog:
1 potje/flesje bechamelsaus of zelfgemaakte
(Versgeraspte) nootmuskaat
Zakje geraspte jong belegen kaas of gratinkaas
Verse Italiaanse kruiden als basilicum, oregano en tijm (evt)





HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Mengkom
Steelpan
Ovenschaal (ingevet)


Yum yum yum! Dat was onze reactie na t eten van deze schotel.
Deegrolletjes gevuld met een pikante smeuïge gehaktvulling, gegaard in pittige tomatensaus.
De verse cannelloni heb ik - gemak dient de mens - gekocht bij de Italiaan bij ons beneden,
vulling en saus komen wel uit eigen pan. 
De bekende cannelloni uit de supermarkt hebben langer nodig in de oven.
Maar da's logisch, slurp 😉

Ps: de tomaten uit blik heb ik van de Appie met kruiden er al in, die is prima!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200grC.

Meng het gehakt met de overige ingrediënten voor de vulling goed onder elkaar.
Vul de cannelloni rolletjes hiermee, met je handjes gaat dat het makkelijkst als je ze rechtop zet.
Tenminste, dat vind ik dan.. Maarja, wie ben ik

Maak vervolgens de tomatensaus:
Verwarm de olie en fruit hierin sjalotjes, knoflook en het pepertje.
De tomaten erbij en met een lepel of vork kleiner maken.
Verkruimel het bouillonblokje en meng samen met de diepvrieskruiden erdoor.
Laat dit een paar minuten sudderen, breng evt op smaak met p&z en/of een scheutje balsamico-azijn.

Maak intussen de bechamelsaus of warm uit het potje/flesje op en breng op smaak met nootmuskaat.

Vul de Ovenschaal met de tomatensaus en leg de cannelloni erin.
Overgiet met de bechamelsaus en strooi er de geraspte kaas over.
Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goud-bruin gekleurd zijn.
Haal eruit, laat even iets afkoelen en Smullen maar, buon appetito!









Tags

Serveertips

Verse kruiden erover is een optie maar erg lekker, net als een glas koude rose of rode wijn!



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top