Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Saucijzenbroodjes

Door: Smult

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


400 g half-om-half gehakt, 100 g plakjes bacon in kleine stukjes, 1 citroen geraspte schil, 1/2 bosje tijm blad fijngesneden, versgemalen nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout, 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooit, 1 ei losgeklopt.


Verder heb je nodig


Keukenkwastje, bakplaat bekleed met bakpapier.


Het saucijzenbroodje, erg geliefd in ons kikkerlandje. En wat is nou lekkerder als je hem helemaal vers zelf maakt. Het recept voor deze heerlijke broodjes is bedacht door onze eigen Smult redactie.  Het recept staat ook in het herfstnummer van Smult. Dit nummer staat boordevol herfstkost klassiekers met een nieuwe twits. Dat is nog eens even smullen. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng gehakt met bacon, citroenrasp, tijm, wat nootmuskaat, peper en zout.
2. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen. Rol van elk deel een worstje.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
4. Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Kwast aan de kant van het worstje bladerdeeg in met losgeklopt ei. Vouw de andere kant over het worstje en rol door om het broodje dicht te plakken. Leg met de naad naar onder op de bakplaat. Kwast het broodje in met ei en maak met een mes 3 kleine inkepingen in de bovenkant.
5. Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin en knapperig.

Tags, , , ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top