Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolade cake met courgette KHA

Door: jawico

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 18 personen


CAKE:
1 courgette (gemiddelde grootte) geraspt
3/4 tl zout
250 gram amandelmeel
125 gram sukrin
50 gram cacaopoeder
40 gram kokosmeel
40 gram eiwitpoeder
1 el bakpoeder
4 grote eieren
120 gram boter of kokosolie, gesmolten
1 tl vanille
120 gram ongezoete amandelmelk

Glazuur:
120 gram slagroom
50 gram sukrin
60 gram ongezoete chocolade, fijngehakt
1/2 tl vanille extract


Verder heb je nodig


Rasp, vergiet, kom, garde, cakevorm


Ben je helemaal bezig met de KHA lifestyleen heb je zin in iets lekkers? In deze cake zit groente verwerkt, maar je proeft het niet ;-D

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Cake:
Rasp de courgette, strooi het zout erover en meng door elkaar. Laat deze een uurtje uitlekken in de zeef. Daarna druk je de overtollige vloeistof uit de courgette. Zet apart.
Verhit de oven 0- 180 graden. Vet de cakevorm goed in.
In een grote kom voeg je de droge ingrediƫnten samen: amandelmeel, zoetstof, cacaopoeder, kokosmeel, eiwitpoeder en bakpoeder. Roer dit goed door.
Voeg de eieren, gesmolten boter of kokosolie, vanille-extract en 1/2 kopje amandelmelk toe. Ook de courgette mag erbij. Meng dit tot een glad geheel. Als het beslag erg dik is, voeg dan een paar eetlepels extra amandelmelk toe. Het moet verspreidbaar zijn maar niet gietbaar.
Verspreid de beslag in het cakeblik en maak de bovenkant glad. Bak circa 45 minuten. Test of het gaar is met een satestokje. Als deze er droog uitkomt is het klaar.
Laat het 15 minuten afkoelen, flip het dan op een rekja om volledig af te koelen.

Glazuur:
Zet je pannetje op een middelmatig vuurtje. Voeg slagroom en zoetstof samen. Als dit een homogene massa is geworden haal je het van het vuur. Voeg dan vanille en de gehakte chocolade toe. Wacht 5 minuten, roer het daarna tot een glad geheel.
Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en laat het stollen.

Tags

Serveertip

Je kan er nog wat poedersukrin over heen strooien of fijn geraspte kokos.

Smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top