Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige hachee met port, bier en chocolade

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 el bloem
peper en zout
750 g runderstoofvlees, in blokjes
3 el olijfolie
1 ui, gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 tl komijn
1/4 tl gerookte paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
1/2 tl kaneel
mespuntje kruidnagel
125 ml rode port
250 ml runderbouillon
250 ml donker bier
25 g pure chocolade
sambal


HULPMIDDELEN

Braadpan, klik hier beneden


Een typische klassieker met een nieuwe twist! 

Bereidingswijze

1. Meng bloem met wat peper en zout en bestuif blokjes rundvlees met het mengsel.
2. Verhit 2 el olijfolie in de Braadpan op hoog vuur. Bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Schep ze ui de pan op een bord of plank.
3. Doe resterende olijolie in de pan. Fruit hierin ui 10 minuten op laag vuur. Bak knoflook en cholipeper 1 minuut mee. Voeg tomatenpuree en alle specerijen toe en bak nog 1 minuut.
4. Blus af met rode port. Roer eventuele aanbaksels die vastzitten op de bodem van de braadpan los. Giet bouillon en bier erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de hachee met deksel op de pan 1 uur zacht stoven.
5 Haal deksel van de pan en stoof nogmaals 1 uur. Controleer af en toe dat de stoof niet droogkookt. Voeg eventueel een extra scheutje water toe.
6. Controleer of het vlees uit elkaar valt door er met een houten lepel op te drukken. Zo niet, stoof het vlees dan nog een kwartier en check opnieuw. Roer de chocolade erdoor. En breng op smaak met sambal, peper en zout.

Tags, , , , ,

Serveertips

Lekker met aardappelpuree of witte rijst

Bron

Smult



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top