Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lava cakejes

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

120 g pure chocolade
2 el boter + voor het invetten van de vormpjes
2 el suiker + extra voor de vormpjes
2 eieren
2 el bloem
snufje zout


HULPMIDDELEN

Cakevormpjes, mixer


Deze chocolade cakejes zijn vloeibaar van binnen en ze smelten op je tong, hoe lekker! 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Boter de vormpjes in en verdeel hier de extra suiker in.
2. Smelt de chocolade au-bain-marie.
4. Mix de boter samen met de suiker in een mengkom met de Mixer. Voeg dan de eieren toe en mix weer. Voeg dan de bloem en zout toe en mix dit er ook doorheen.
5. Meng een derde van de gesmolten chocolade met een spatel door het beslagje, voeg vervolgens alle chocolade toe en meng ook dit erdoorheen. Verdeel het beslag over de twee vormpjes.
6. Plaats de cakejes ongeveer 6 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en opdient met poedersuiker en vanille ijs.

Tags, , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top