Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cantharellensoep met mascarpone

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 500 gram cantharellen
- 2 teentjes knoflook. gehakt
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 40 gram roomboter
- 1 el bloem
- 50 ml sherry
- 1 tl gedroogde tijm(of enkele takjes verse, gerist)
- 1 tl marjolein/majoraan (of enkele takjes verse, blaadjes eraf)
- 500 ml runderbouillon
- 500 ml paddenstoelenbouillon
- 150 gram mascarpone (en nog wat extra lepeltjes om de soep mee te serveren)



Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel.

TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen.

Bereidingswijze

- Smelt de boter in een (soep)pan maar laat de boter niet bruin worden, bak hierin de knoflook 2 minuutjes.
- Voeg de sjalotten toe en laat ze samen met de knoflook nog 5 minuten fruiten.
- Doe de schoongeborstelde cantharellen toe en bak ze kort mee.
- Voeg de bloem toe en blijf het geheel goed doorroeren.
- Giet de sherry erbij en meng alles goed door elkaar.
- Doe dan de tijm en marjolein bij het paddenstoelenmengsel en giet de bouillon erbij.
- Laat de soep nog ongeveer een kwartiertje zachtjes koken.
- Roe de mascarpone er goed doorheen en schep de soep in borden of kommen en lepel er nog wat mascarpone bovenop. (Je kunt de mascarpone eventueel vervangen door kookroom)

Tags, , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top