Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofvlees a la Sandra uit de slowcooker

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

** 1,5 kilo sukadelappen (in blokjes gesneden)
** 1 flesje Leffe donker bier
** 3 rode uien (in halve ringen gesneden)
** 2 witte uien (in halve ringen gesneden)
** 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden))
** 4 eetlepels Rinse appelstroop
** 150 ml appelazijn
** 8 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
** 2 kaneelstokjes
** 1 bosje verse tijm
** 10 laurierblaadjes
** 10 jeneverbessen
** 10 kruidnagels
** 1 theelepel gemalen komijn
** 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld)
** 2 eetlepels ketjap manis
** 50 gram roomboter
** bloem
** zwarte peper en zout uit de molen


HULPMIDDELEN

** Slowcooker


Lekker makkelijk uit de Slowcooker, in de ochtend erin doen en de rest van de dag voor jezelf hebben of thuis komen uit je werk en je stoofvlees is klaar! Ideaal.

Bereidingswijze

** Zet alles klaar zodat je goed overzicht hebt over het koken.

** Bestrooi de blokjes sukadevlees met zout, peper en bloem.

** Doe de kaneelstokje, laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen en de tijm in een kruiden-ei (je hoeft dan alles niet terug te zoeken als je stoofvlees klaar is)

** Smelt de roomboter in een de uitneembare pan van je slowcooker en bak hierin de vleesblokjes op hoog vuur aan. (Als je geen uitneembare pan hebt, maak je het in een Braadpan en gooi je het eten over in de slowcooker).

** Blus af met het halve flesje Leffe bier en laat koken voor een minuut of 5.

** Voeg de knoflook en de rode en witte ui toe. Bak even goed mee. Doe de ketjap, de appel-azijn en de komijnpoeder erbij en strooi de verkruimelde bouillonblokjes eroverheen.

** Doe de appelstroop erbij, roer goed door.

** Voeg de ontbijtkoek toe.

** Doe het kruiden-ei tussen het eten en doe de pan terug in de slowcooker (Als je geen uitneembare pan hebt, maak je het in een braadpan en gooi je het eten over in de slowcooker).

** Zet de slowcooker op stand low voor 9 uur.

** Haal na 6 uur het ergste vocht eruit. Ik had ongeveer twee hele grote soep opschep lepels, dat is ongeveer 500 ml. Je hebt het voor dit gerecht niet meer nodig maar het is een hele lekkere jus dus als je later in de week aardappels eet, kun je dit bewaren in de koelkast.

** Doe de deksel er weer op en laat nog 2 uurtjes staan.

** Haal het laatste half uur de deksel eraf en laat het laatste uur zonder deksel op low staan.

** Eet smakelijk!

Tags,

Serveertips

Ik heb het gegeten met patatjes uit de airfryer en rode kool met peertjes en kaneel van Hak. Eet smakelijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top