Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Winterse minestrone

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 preien
1 pastinaak
5 spruiten
2 takjes tijm (vers)
4 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 dl lichte room
50 g Griekse pasta (risoni)
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
3 eetl. olijfolie
1 blaadje laurier
peper en zout



Een pittige en hartige  maaltijdsoep voor de koude dagen ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(10 min.)
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

Bereiding25 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.
2. Snij ondertussen de pastinaak en de preien in gelijke reepjes van 1/2 bij 4 cm. Voeg toe aan de aardappelen en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de risone, de tijmtakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat ± 15 min. koken.
3. Maak intussen de blaadjes van de spruiten los en kook ze 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
4. Haal de tijm en laurier uit de soep. Roer er de room onder en breng op smaak met peper en zout.
5. Meng er vlak voor het serveren de spruitenblaadjes onder.

Tags

Serveertip

Tip
Geef eventueel stokbrood met gegratineerde kaas bij deze soep.
Strooi wat geraspte kaas op sneetjes stokbrood en gril in de oven. Dien op met brood.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top